Közel 10 hektáros horgásztavunk Siófok üdülőterületén, csendes, nyugodt környezetben található, a városközponttól kb. 8 km-re, a Balatontól légvonalban kb. 400 méterre.

Mivel a tó a somogyi dombság lábánál van, ezért a tó vízszintje, kb. 5-6 méterrel magasabban van, mint a Balaton vízszintje. A tó természetes eredetű, egykor mezőgazdasági terület volt, melyet a talajvíz elárasztott. A partot körben nádas övezi. A víz mélysége 1 és 3 m között váltakozik, átlag mélysége 2 m.
Jelentős medertöréseket csak a nádas szélénél találunk. A tófenék talaja jellemzően nem iszapos, nem akadós.
A horgászok számos módszer közül választhatnak, horgászhatnak finomszerelékkel, dönthetnek a nyíltvízi fenekezés, a nádi pontyozás vagy akár a pergetés mellett is.A víz tisztasága folytán a tóban élő halak rendkívül ízletesek.

A magyarországi horgászszokásoknak megfelelően, a tó jellemző halfaja a ponty, de ezen felül szép számmal található egyéb halfaj is a horgásztóban.

A békés halak közül amur, kárász, keszegfélék, bodorka a leggyakoribb zsákmány, de vendégeink fogtak már gardát és compót is.
A tó ragadozó állománya is említésre méltó, leginkább süllő és csuka kerül horogra, de a tóban megtalálható a harcsa, a balin, a sügér és az angolna is.

A rendszeres telepítések jó fogási esélyeket kínálnak, amelyek idopontjai a weblapon és Facebook oldalunkon folyamatosan figyelemmel kísérhetok.

 

 

A terület élővilága változatos, köszönhetően a nádszegélynek, a közeli erdős és mezőgazdasági területeknek, valamint a környék nyugalmának. Számos rovar ( csíkbogár, szitakötők, molnárpoloska), hüllő ( mocsári teknős, különböző békafajok, kockás és vízisikló), madár ( tőkés réce, bakcsó nádi poszáta, nádirigó, jégmadár) és emlősfaj (vízi cickány, pézsmapocok) talál otthont a tavon és környékén.